Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Terzić: Nema više laganih trasa na koridoru

02. lipnja 2020. u 11:17 1 komentara 184 prikaza
cesta izgradnja

Iako je pandemija koronavirusa obustavila radove u brojnim sektorima u BiH, takva situacija nije bila i na gradilištima autoceste. Dionice na koridoru Vc kako kod Zenice, tako i na jugu BiH se planiraju i izvode neometanom dinamikom.

Kako je za Oslobođenje rekao direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić, trenutno je aktivno nekoliko grupa radova.

- Imamo radove u sjevernom dijelu koji sad ide do Nemile, zatim u središnjem dijelu to je tunel Ivan. Sad trebamo završiti postupak dodjele za dio od Tarčina do ulaza u tunel Ivan da spojimo taj dio koji je dosad izgrađen sa M17, negdje iznad Bradine bi trebao završiti taj dio. Također, tu je dionica na jugu Buna - Počitelj i Poči-telj - Zvirovići s jednim impozantnim objektom, s mostom Počitelj koji je dug gotovo kilometar, kazao je Terzić.

Kada je u pitanju dionica autoputa kod Zenice, gdje se trenutno radi na poddionici Klopče - Donja Gračanica, najavljeno je da bi radovi trebali biti završeni krajem studenoga. 

- S druge strane, na jugu zemlje i u središnjem dijelu sredinom 2022. možemo očekivati, da kažemo, funkcionalne dijelove autoputa. S obzirom na to da se radi baš o objektima koji su dosta teški i zahtjevni za izvođenje, za njih treba vremena da se završe. Imamo tunele, mostove, tako da nema više laganih trasa autoputa. Ostale su zahtjevne dionice i one podrazumijevaju rokove izgradnje od 20 do 36 mjeseci, naglasio je Terzić.