Herceg primio don Šutala

Teološko-katehetski institut u Mostaru dobio akreditaciju Svete Stolice

07.12.2017.
u 13:09

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je danas don Marka Šutala, predstojnika Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Šutalo je upoznao Hercega s radom Instituta ističući kako je Institut nedavno dobio akreditaciju Svete Stolice, čime je i službeno postao dio Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Dodao je kako se na Institutu po bolonjskom procesu obrazuje oko 50 studenata na preddiplomskom i diplomskom studiju. 

Također, zahvalio je Hercegu na redovitoj materijalnoj potpori Vlade koja, kako je istaknuo, puno znači za djelovanje Instituta koji ove godine obilježava trideset godina postojanja.

Herceg je kazao kako je Vlada u vrh prioriteta rada stavila obrazovanje, gdje vidi i značajnu ulogu Teološko-katehetskog instituta u Mostaru. Naglasio je i to kako je značaj visokog obrazovanja Vlada prepoznala i kroz Izmjene i dopune Proračuna za 2017. godinu u kojem je osigurala i dodatna sredstava za tu nakanu. 

Susret je iskoristio i da svim uposlenicima i studentima čestita tridesetu obljetnicu rada i dobivenu akreditaciju, poželjevši im uspješan nastavak rada, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?