Teo Grgić (17) iz Potočana (Odžak) zlatni na Svjetskom kupu u Italiji, san mu je biti liječnik

Teo je svjetski prvak u kickboxingu, sam sebi trener i odličan učenik

28.10.2023.
u 18:16

Posavina je dobila svjetskog prvaka u kickboxingu. Mladi 17-godišnji Teo Grgić iz Potočana kod Odžaka je predstavljajući Bosnu i Hercegovinu u svoju Posavinu sa Svjetskog kupa u Italiji s čak 1800 sudionika donio, ni manje -ni više, nego prvo mjesto - pehar i zlatnu medalju.

Triput prvak Europe

Teo je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 79 kg. Ovaj je zlatni mladić tri puta bio prvak Europe u taekwondou, osam puta državni prvak u kickboxingu, državni prvak u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji 2023. u kickboxingu, ukupno je nositelj 130 raznih medalja i osvojenih 15 pehara. Upoznali smo skromnog mladog sportaša koji svoj zlatni uspjeh posebno ne ističe. Teo je, inače, gimnazijalac Srednje škole u Odžaku. Kako na sportskom polju ostvaruje najbolje rezultate, tako nimalo ne zaostaje ni u učenju.

- U mojoj juniorskoj kategoriji u Italiji bilo je 13 natjecatelja i bio sam najbolji. Imao sam dobre rezultate u ranijim natjecanjima te sam odmah išao u polufinale s kvalitetnim protivnicima, ali ipak sam pobijedio - kratko nam odgovara zlatni Teo i vrlo skromno ističe sjajan uspjeh koji je ostvario na pragu punoljetnosti.

- Za uspjeh je trebalo mnogo rada, odricanja, ali već sam odavno naučio kombinirati školu i sport i to odlično uspijevam. Počeo sam još od četvrte godine te, praktički, od vrtića s nekoliko prijatelja trenirati u Kickboxing klubu Odžak 2002. i cijelo sam vrijeme u Odžaku i u tom sam klubu ostvario sve uspjehe. Stasao sam uz dvojicu trenera, najprije sam trenirao s Nikolom Matanovićem, a onda s Adnanom Šaldićem. Nakon Adnana postao sam i trener u klubu - priča nam Teo.

Sve to pak povećava značaj zlatne medalje jer Teo, zapravo, nema svoga trenera, već sam trenira i uza sve to, tajne borilačkih vještina pokušava prenijeti i na najmlađe. Za jednu malu sredinu donijeti toliko pehara i zlatnih medalja koje se gotovo ne mogu pobrojiti izniman je uspjeh, smatra Teo.

- U klubu imamo još svjetskih i europskih prvaka, nisam ja jedini, a državnih je prvaka bezbroj. Iz Odžaka je izašlo puno kvalitetnih boraca u borilačkim vještinama pa su neki od njih stigli čak i do profesionalnih borbi. Što se mene tiče, bio mi je izazov mogu li uspjeti u ovom sportu, bio sam strpljiv, stalno trenirao i, evo, rezultati nisu izostali, stigao sam do svjetskog uspjeha. Sada mi je u fokusu škola kako bih ostvario najbolji rezultat te se upisao na Medicinski fakultet - otkriva nam Teo.

Na sportskom terenu zlato, a u školskim klupama petice, san je svakog roditelja. Ponos ne skriva ni Teov otac Grga Grgić, aktualni predsjednik Kickboxing kluba Odžak 2002. Dok je govorio o uspjehu svoga sina, pokušao je skriti suzu u oku.

Srčan i siguran

- Naravno da sam ponosan na Tea. Odličan je i sin i sportaš. U Italiju sam ga pratio i bio u kutu dok se borio. Nije mi baš svejedno kada dobiva udarce jer tada razmišljam i osjećam kao roditelj pa imam dozu straha, ali njegova srčanost i sigurnost uvijek me umire. Kada se sve završilo, a Teo pobijedio, izašli smo iz dvorane i nekoliko minuta samo gledali jedan u drugog i gotovo uglas kazali: - Pa, je li to moguće, je li stvarnost ili san? To je neopisiv osjećaj ponosa i sreće - kazao nam je Grga s puno emocija.

Govoreći o povijesti kluba, ističe da je osnivač kluba Nikola Matanović koji je 2016. otišao u Njemačku, a onda je kormilo preuzeo Grgić.

- Danas imamo oko 25 aktivnih natjecatelja. Imamo prostor za treninge i mislim da smo vrlo uspješan klub - zaključuje predsjednik Kickboxing kluba Grga Grgić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije