Naslovnica Vijesti

Tajvanac mora majci isplatiti novac koji je uložila u njegovo školovanje

Stariji sin uspio se dogovoriti s majkom isplatu manjeg djela dugovanja, no drugi sin mišljenja je da je pogrešno tražiti od djeteta da plati ono što je uloženo u njegovo podizanje.
03. siječnja 2018. u 18:30 0 komentara 109 prikaza

Nakon rastave sa suprugom Tajvanka je preuzela brigu o dva sina. Odgajala ih je i plaćala im skupu školarinu kako bi postali zubari. Čak je i 1997. godine potpisala ugovor s njima kako će joj isplaćivati 60% svog dohotka nakon što postanu zubari.

Ukupni trošak školovanja sinova iznosio je nemalih 1,7 milijuna dolara, a odnosi u obitelji narušili su se kada se zabrinula da se oni neće brinuti o njoj u dok ostari. 

Stariji sin uspio se dogovoriti s majkom isplatu manjeg djela dugovanja, no drugi sin mišljenja je da je pogrešno tražiti od djeteta da plati ono što je uloženo u njegovo podizanje te nije plaćao dogovoreni iznos.

Majka je ovaj problem odlučila riješiti na sudu koji je presudio kako joj sin mora vratiti gotovo milijun dolara za troškove podizanja djeteta i školovanja, javlja BBC.

Sin je smatrao kako je bio premlad dok je potpisao sporazum te da ugovor treba smatrati nevažećim. Naveo je i kako je godinama radio u majčinoj stomatološkoj klinici i da joj je pomogao da zaradi više od iznosa koji mu je naređeno da plati.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.