susret

Tadić i Waldner o političkoj situaciji u BiH

01.12.2017.
u 17:57

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao je danas s komandantom EUFOR-a generalom Antonom Waldnerom o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, posebno u vezi s preprekama za usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH, kao i pitanjem daljnjeg kretanja BiH na putu ka Europskoj uniji (EU).

Ističući da su predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH spremni prihvatiti svako rješenje koje ne narušava Ustav BiH, Tadić je izrazio nadu da će se takva rješenja pojaviti u najskorije vrijeme.

Informirao je generala Waldnera o tome da će se novi Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o trošarinama uskoro naći na dnevnom redu Doma naroda PSBiH, naglasivši da u tom Domu postoji većina za usvajanje tog Prijedloga zakona.

Tadić je podvukao i da Dom naroda PSBiH u ovom sazivu nikada nije bio prepreka za bilo koje pitanje koje se tiče procesa europskih integracija BiH, priopćeno Parlamentarne skupštine BiH.

Govoreći o ovom procesu, izrazio je očekivanje da će profunkcionirati dogovoreni mehanizam koordinacije između institucija u BiH, kao i da će odgovori na pitanja iz Upitnika Europske komisije, koji će odgovarati istini i stvarnoj situaciji u BiH, uskoro biti usuglašeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?