Čović i Ivantsov

Svojim nepristranim djelovanjem Rusija može dati vidljiv doprinos stabilnosti BiH

07.07.2017.
u 16:20

Hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović susreo se u Mostaru s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Nj.E. Petrom Ivantsovim. Sugovornici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te ukupnim odnosima dvije zemlje i prigodama za njihovo unapređenje.

Čović je pozitivnim ocijenio kontinuitet odgovorne i konstruktivne komunikacije predstavnika Ruske Federacije unutar Vijeća za provedbu mira, ali i prema široj javnosti.

Dodao je kako je jasno da je takvo djelovanje rezultat dubinskog razumijevanja BiH, njezinog društva, povijesti i unutarnjih odnosa. Ono se temelji na principijelnom poštivanju ustavnih i organizacijskih načela BiH, a potom i svih inicijativa koje za cilj imaju njihovu afirmaciju i potvrdu.

Svojim daljnjim nepristranim djelovanjem i potporom teritorijalnom suverenitetu i integritetu BiH, Ruska Federacija može dati vidljiv doprinos stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu BiH i regije.

Zajednička je ocjena kako je važno nastaviti njegovati dobre odnose u interesu obje zemlje, ali i kako bi se izbjegli pogubni učinci procesa globalne polarizacije koja je u BiH nedopustiva iz razloga što može pojačati prijetnje miru, stabilnosti i gospodarskom prosperitetu u području jugoistočne Europe. Izraženo je uvjerenje kako jačanje bilateralnih odnosa može dati vidljiv doprinos prosperitetu BiH i ovog dijela Europe, kao područja ispreplitanja različitih kultura i civilizacija, čija budućnost nije u izolaciji i konfrontaciji već u jačanju dobrih i prijateljskih odnosa.

Zaključeno je kako kontinuirano unapređenje odnosa otvara prostor za razgovore o mogućnosti realizacije daljnjih bilateralnih susreta na visokoj i najvišoj razini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?