Suđenje Oriću:

Svjedok Ibran Mustafić zbog nedoličnog ponašanja udaljen iz sudnice

suđenje
28.06.2016.
u 11:29

Danas je nastavljeno suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću pred Sudom BiH, a svjedok je trebao biti Ibran Mustafić no u sudnici se desio svojevrsni skandal, a Mustafić je udaljen iz sudnice po odluci Sudskog vijeća kojim predsjedava sudija Šaban Maksumić, piše bh. novinska agencija Patria.

I prije dolaska svjedoka u sudnicu obrana je upozorila da imaju dokumentaciju da je svjedok Mustafić 100% invalidna osoba sa dijagnozom trajno poremećene osobnosti.

No uprkos upozorenjima, Sudsko vijeće zatražilo je da svjedok pristupi svjedočenju, ali da se radi o poremećenoj osobnosti uvidjelo se na samom početku dok je Mustafić davao svoje osobne podatke. Ovom svjedoku Tužiteljstvo nije uspjelo postaviti više od jednog pitanja, a Mustafić je pokazao ono što je obrana tvrdila da nije sposoban za svjedočenje i da je riječ o bolesnoj osobi.

On je optužio Sud da mu ne daju da dođe do izražaja, a Sudsko vijeće je nakon toga prekinulo suđenje i otišlo na pauzu. Da ima poremećaj u osobnosti svjedoče izjave Mustafića da mu je danas mubarek dan, da je spreman krivično odgovarati itd.

On je čak i ustajao sa stolice iako za to nije obavezan a i nakon upozorenja Sudskog vijeća da ne treba ustajati on je ponovo to činio.

Tužitelj Miroslav Janjić kazao je da je dva puta obavio razgovor sa Mustafićem i da nije bila ovakva situacija te da će se u idućih nekoliko dana odrediti spram ovog svjedoka.

Sudsko vijeće objasnilo je procesne mogućnosti ukoliko Tužiteljstvo bude do kraja izvođenja dokaznog postupka ipak tražilo svjedočenje Mustafića morat će za početak pribaviti nalaz medicinskog vještačenja a nakon čega će Sud donijeti konačnu odluku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije