Sarajevo

Svečanom Skupštinom bit će obilježen Dan BIHAMK-a

Dan BIHAMK-a.
06.02.2016.
u 07:00

Svečanom Skupštinom koja će biti održana danas na Ilidži, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) će obilježiti Dan BIHAMK-a.

U nazočnosti članova Skupštine i brojnih uzvanica, tijekom svečane Skupštine za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a bit će dodijeljeno 11 kolektivnih i 15 individualnih priznanja, zlatnih i srebrenih plaketa i znački kao i priznanja “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik”.

Veći broj članova

Na osnovi rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu prometno-obrazovnih natjecanja, najuspješnijom školom proglašen je OŠ fra Mije Čuića - Bukovica (Tomislavgrad) kojoj osim priznanja pripada i materijalna nagrada. Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Darko Meštrović, nastavnik u istoj školi, kojem će biti dodijeljena i novčana nagrada. Prošle godine BIHAMK je, i unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji, realizirao svoja najvažnija programska opredjeljenja - zadržan je trend rasta broja članova te je, uz premašaj godišnjeg plana, s ukupnim brojem od 48.929 članova ostvarena rekordna masovnost Kluba od njegovog osnivanja. U odnosu na 2014., ostvareno povećanje broja članova iznosi 20 posto, što je uz postotak produženja članstva na ukupnoj godišnjoj razini od 75,1 posto i podatak o višegodišnjem kontinuiranom rastu broja članova najbolji pokazatelj povjerenja vozača u BIHAMK i kvalitetu njegovih usluga. Kontinuiran rast broja pruženih usluga bilježi i BIHAMK Asistencija koja je protekle godine realizirala ukupno 46.590 intervencija, i to 25.663 intervencije tehničke pomoći i 19.927 usluga prijevoza neispravnih, odnosno uništenih vozila. U odnosu na 2014., ukupan broj intervencija pomoći na cesti veći je za 919 intervencija, a u Pozivnom centru BIHAMK-a, glavnom punktu za obradu zahtjeva korisnika usluga pomoći na cesti, registrirano je ukupno 641.189 poziva. BIHAMK je protekle godine organizirao niz prometno-preventivnih aktivnosti kojima je obuhvaćen veliki broj sudionika - od predškolske i školske populacije, do vozača svih starosnih skupina.

Podijeljeno je na desetke tisuća raznih brošura i letaka, samo kroz tradicionalne sezonske prometno-preventivne akcije pregledano blizu 2000 vozila. Ciklus prometno-obrazovnog natjecanja okupio je oko 20.000 učenika osnovnih škola koji su se natjecali u poznavanju prometnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalnom poligonu, a ekipa BIHAMK-a izabrana na ovom natjecanju predstavljala je BiH na 30. FIA Europskom natjecanju i osvojila 6. mjesto nastavljajući kontinuitet postizanja dobrih rezultata.

Uspješna godina

Od značajnijih prometno-preventivnih aktivnosti iz protekle godine izdvaja se projekt “Analiza utjecaja cestovnog prometa na kvalitetu životne sredine u Sarajevskoj županiji s prijedlogom mjera za poboljšanje” koji je BIHAMK realizirao uz potporu Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Sarajevske županije. Projekt je imao za cilj opsežnom analizom utvrditi udio zagađenja cestovnog prometa na okoliš u SŽ-u te predložiti mjere za poboljšanje stanja. BIHAMK je uložio značajne stručne napore i sredstva u promociju niza globalnih kampanja FIA-e i FIA Fondacije, a u tom kontekstu treba istaknuti BIHAMK-ovu uspješnu realizaciju europskih kampanja “Razmislite - biciklisti su dio prometa” te “Europski dan bez automobila”.

Cijela protekla godina bila je ispunjena uspješno realiziranim aktivnostima vezanim uz BIHAMK-ovo djelovanje na potpredsjedničkoj dužnosti u okviru FIA Koordinacijskog foruma klubova središnje i istočne Europe (COFO).

Također, tijekom protekle godine BIHAMK i poduzeća u njegovom stopostotnom vlasništvu poslovala su pozitivno i u okviru planiranih projekcija.

Rezultati ostvareni u protekloj godini predstavljaju značajan poticaj za uspješan nastavak aktivnosti BIHAMK-a i u idućem razdoblju radi daljnjeg jačanja ugleda i ekonomske pozicije kluba, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije