Zürich

Svečano proslavljen Božić i u HKM Zürich

26.12.2023.
u 12:00

Svečano je proslavljen Božić i u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich. Slavljene su tri Svete mise polnoćke. Prava je bila za djecu u crkvi sv. Felixa i Regule. Prije te Svete mise Misijski dječji zbor održao je svoj mali koncert s orguljašicom Petrom Hrvačić.

Svetu misu predvodio je misonar fra Iko Skoko. U homiliji je govorio što znači biti „ljudi Božje milosti“, te o razlici između svratišta i jaslica. Pozvao je vjernike da budu poput „jaslica“ otvoreni, jednostavni i skromni, te prime Spasitelja koji je rodio i odam položen u jaslice na Betlehemskim poljima.

Svetu misu u crkvi sv. Josipa u Dietikonu prevodivo je misionar fra Goran Azinović. A polnoćku u crkvi sv. Urlicha u Winterthuru predvodio jevoditelj misije fra Ivica Prusina. Sve crkve su bile prepune vjernika, iako je veliki broj vjernika otputovao u domovinu slaviti Božić. 

Na sam Božić dvije Svete mise su slavljene u crkvi  Dobrog pastira  u samom središtu Züricha, te po jedna u Dietikonu, Wintherturu i Waldu. Vjernici su se pripremili za Božić sakramentom svete ispovijedi koja je bila organizirana na dvanaest mjesta te tijekom svake mise zornice, karitativnom akcijom za Majčino selo i izložbom 70 jaslica u dvorani crvke sv. Felixa i Regule.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije