pod posebnim okolnostima

Svečano obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Žepču

06.06.2020.
u 19:48

HDZ BIH u Žepču danas je svečano obilježio svoju 30. obljetnicu osnutka. Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjega spomen obilježja poginulim braniteljima u Žepču, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga odbora HDZ-a BIH Žepče.

Na samome početku sjednice predsjednik OO HDZ BIH Žepče Josip Martić pozdravio je nazočne i napomenuo da se ova obljetnica obilježava pod posebnim okolnostima zbog situacije izazvane korona virusom, ali unatoč tome, potrebno je dostojno obilježiti 30 godina djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Žepču koja danas broji 2017 članova.

„Općinska organizacija Žepče djeluje kroz 33 temeljna ogranka koji imaju formirane svoje izvršne odbore te smo iznimno ponosni na jačinu i snagu naše stranačke infrastrukture. Neizostavno je spomenuti i rad i djelovanje naša tri stupa: Klub utemeljitelja, Zajednicu žena „Kraljica Katarina Kosača“ i Mladež. Zajedno smo svih ovih godina nizali uspjehe i pobjede na svim izborima te ne sumnjam
da će tako biti i na predstojećim izborima. Pripreme za lokalne izbore uvelike su u tijeku i uvjeren sam kako ćemo i ove godine izvojevati pobjedu onako kako smo to učinili na lokalnim izborima 2016. godine. Pozicija načelnika i apsolutna većina u Općinskome vijeću je neupitna.“, rekao je u svome obraćanju Martić.

Član Predsjedništva HDZ-a BIH i općinski načelnik Mato Zovko je svim prisutnim, kao i ostalim članovima, čestitao veliku 30.obljetnicu osnutka i djelovanja HDZ-a BIH u Žepču.

U svome obraćanju, osvrnuo se na pobjede HDZ-a BIH kroz izbore u proteklih 30 godina, te kronološki podsjetio na najvažnija politička postignuća HDZ-a BIH u Žepču. Prisjetio se davne 1990. godine i prve pobjede na izborima. Nakon najtežeg zadatka, obrane naših hrvatskih prostora, uslijedila je Odluka OHR-a o donošenju Zakona o izmjenama granica, čime je Općina Žepče proširila i ostvarila svoje današnje granice, odnosno izborila se za ravnopravan položaj u Ze-do županiji.Izdvojio je i 2009. godinu kada je usvojen Statut Općine  Žepče, te je mjerodavnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja prenesena sa ZDŽ na Općinu Žepče. Navedena ostvarenja u Žepču kao i brojni drugi o kojima je član predsjedništva Zovko na današnjoj obljetnici govorio su uspjesi HDZ-a BIH u Žepču kao političke stranke. Od 1990. godine do danas Hrvatska demokratska zajednica BiH je pobjeđivala u Žepču na lokalnim izborima, te dala velik doprinos za izbore za više razine vlasti. Još jednom je čestitao jubilarnu 30. godišnjicu, sa željom da svi zajedno ostvarimo pobjedu i na predstojećim lokalnim izborima.

Svečanoj sjednici nazočili su i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a BIH i član Predsjedništva nHDZ-a BIH Željko Raguž, zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja Anto Spajić te glavni tajnik Kluba utemeljitelja HDZ-a BIH Mario Grgić.

Svoju čestitku povodom 30. obljetnice HDZ-a BIH u Žepču uputio je i predsjednik najveće i najsnažnije hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini dr. Dragan Čović koji je zahvalio na svekolikoj suradnji i dugogodišnjoj odvažnosti da se pobijede svi izazovi.

„Naše zajedništvo u svim krajevima Bosne i Hercegovine nema alternativu i predstavlja putokaz za sve daljnje aktivnosti u budućnosti. Prisjećajući se kako je HDZ BIH rasla i sazrijevala kroz sve ove godine, podsjećam kako je danas jedna moderna europska pučka stranka čija je stalna briga za hrvatski narod, hrvatske branitelje, kao i njegove institucije od vitalne važnosti za Hrvate u BIH, sveprisutna kako kroz proteklih 30 godina tako i danas.“, navodi se, između ostaloga, u tekstu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?