SPAVAJUĆI RAZVOD

Sve više parova 'razvode' se u krevetu: Smeta im hrkanje, pričanje u snu, okretanje

31.01.2020.
u 21:15

Hrkanje, pričanje u snu, okretanje po krevetu. Sve su to stvari koje ljudima ometaju san kada spavaju zajedno.

Dok neki hrču i pričaju u snu, drugi kradu pokrivač, otimaju mjesto i guraju partnera s kreveta. Sve više i više parova odlučilo se riješiti ovaj problem i to spavanjem odvojeno, piše msn.com.

Nekada bračni parovi spavali su zajedno kako bi bili sigurni i ugrijali se za vrijeme hladnih noći. Sve do 19. stoljeća spavanje zajedno bila je norma, a zatim su se pojavili odvojeni kreveti kako žene ne bi trebale biti 'dostupne' cijelo vrijeme svojim muževim. No, danas se to smatra staromodnim. 

Ipak spavanje odvojeno dobro je za vezu. Stručnjaci preporučuju barem sedam sati sna dnevno, a nedostatak sna može napraviti problem među partnerima. Istraživanja pokazuju da se problemi u spavanju i svađe u vezi pojavljuju zajedno, a nedostatak sna prouzroučuje svađe idući dan.

Vaše zdravlje je bolje ako se dobro naspavate jer dobar san smanjuje rizik pretilosti i poboljšava imunološki sustav. Razne smetnje tijekom noći zaustavit će sve pozitivne procese u tijelu i imunitet će se pogoršati.

Parovi koji odluče spavati odvojeno shvaćaju da se i dalje vole i ne pokušavaju se izbjeći, već se samo žele dobro naspavati. Manje se i svađaju jer su dobro naspavani.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije