Granična policija BiH

Sve više ilegalnih migranata dolazi u BiH, od početka godine stiglo gotovo tisuću

Migranti
09.04.2018.
u 16:11

Broj ilegalnih migranata koji stižu u Bosnu i Hercegovinu povećava se iz mjeseca u mjesec, a od početka godine registriran je ulazak 929 takvih osoba, podaci su što ih je u ponedjeljak objavila Granična policija BiH.

Brojka od 929 migranata iz tzv. rizičnih zemalja koji su u BiH registrirani zaključno s 8. travnjem odnosi se na one koje su granični policajci otkrili u pokušaju ili neposredno nakon ulaska u tu državu.

Tome treba dodati i podatak kako su pripadnici GP BiH u istom razdoblju spriječili ulazak u zemlju 1080 migranata koji su pokušali ući iz pravca Srbije ili Crne Gore.

Statistika pokazuje kako migranti sve više pristižu u BiH s proljetnim mjesecima. U siječnju je tako registriran ulazak njih 157, u veljači ih je već bilo dvostruko više odnosno 315, u ožujku 340, a samo tijekom prvih sedam dana travnja bilo ih je 117.

Među ilegalnim migrantima najveću pojedinačnu skupinu čine oni iz Sirije, kojih je bilo 286.

Iz Granične policije BiH navode kako kontinuirano poduzimaju sve raspoložive mjere nadziranja državne granice uključujući tu mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu sa susjednim zemljama.

Od početka godine provode se i sustavne kontrole teretnih vozila koja ulaze u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije