bila otkazana zbog nedostatka kvoruma

Sutra sjednica Doma naroda PSBiH

asd
06.04.2017.
u 16:42

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je otkazana 20. ožujka zbog nedostatka kvoruma jer joj nisu prisustvovala tri izaslanika iz Kluba srpskog naroda, zakazana je za sutra.

Prema nekim najavama, pred izaslanicima bi se trebao naći zahtjev Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatra set zakona koji se odnose na trošarine, a čijim bi usvajanjem bilo osigurano dodatnih 15 feninga iz trošarina na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta.   

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Ognjen Tadić je danas kazao Feni da će Kolegij Doma zasjedati sutra ujutro kada će biti odlučeno kako će u konačnici izgledati dnevni red sjednice.

Izaslanici bi, prema predviđenom dnevnom redu sjednice koja je otkazana u ožujku, trebalo da razmatraju principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predloženim izmjenama i dopunama uvode se naknade za prijevoz, topli obrok, smještaj i odvojeni život za sudije i tužitelje, te određene kategorije  stručnog  osoblja  u pravosudnim  institucijama na nivou BiH, utvrđene Zakonom  o plaćama i naknadama  u institucijama  BiH i odgovarajućim podzakonskim aktima.

Istovremeno se  ujednačavaju naknade za regres, koje se sada definiraju na istovjetan način u institucijama BiH.

Između ostalog, trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Na izaslaničkim klupama trebali bi se naći i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Upravljanje grantovima u institucijama“, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Planiranje proračunskih rashoda u institucijama BiH“, koje je pripremio Ured za reviziju institucija BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?