Sud bih

Danas presuda Naseru Oriću

30.11.2018.
u 07:10

Drugostupanjsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine danas će objaviti presudu Naseru Oriću, bivšem komandantu Armije RBiH u Srebrenici, i Sabahudinu Muhiću, pripadniku tih snaga, koji su optuženi da su 1992. u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Suđenje Oriću i Muhiću obnovljeno je nakon što je Žalbeno vijeće ukinulo prvostupanjsku presudu kojom su bili oslobođeni optužbi za te zločine.

Državni sud danas će izreći presudu Jasminu Eroviću, kojeg optužnica tereti da je, kao pripadnik stožera Teritorijalne obrane (TO) “Stela” i Specijalnih jedinica Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), od svibnja do kraja srpnja 1992. godine na katu stambene zgrade na Alipašinom Polju nekoliko puta vršio silovanje nad svjedokinjom “A”.

Istog dana bit će donesena i prvostupnjska presuda prijedorskim policajcima Darku Mrđi, Zoranu Babiću i Radenku Marinoviću za ubojstva, prisilne nestanke i premlaćivanja bošnjačkog stanovništva 1992. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?