sedmo po redu

Sutra počinje tradicionalno 'Moto hodočašće – Međugorje 2016.'

Moto hodočašće – Međugorje 2016.'
12.05.2016.
u 21:44

Ovog će vikenda (od 13. do 15. svibnja) Moto klub Brotnjo iz Međugorja, uz pomoć međugorskog Župnog ureda, organizirati tradicionalno, sedmo po redu, hodočašće motorista međugorskoj Kraljici mira pod nazivom „Moto hodočašće – Međugorje 2016.“.  

Kao i proteklih godina,  na ovogodišnje moto-hodočašće bikera u Međugorje očekuje se dolazak više od tisuću motorista iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Austrije, Italije, Njemačke i drugih zemalja, kojima domaćini pripremaju bogat i sadržajan duhovni i zabavni program, piše caportal.

Osim druženja, sklapanja prijateljstava i upoznavanja novih putova i mjesta, temeljni cilj hodočašća motorista u Međugorje jest da se u međugorskom svetištu Kraljice mira  duhovno obnove i osnaže u vjeri te da na početku ovogodišnje sezone vožnje motora prime božji blagoslov za sebe i svoje motore.    

Vrlo sadržajan  duhovni i zabavni program

Već za sutra (petak, 13 svibnja) poslijepodne predviđen je dolazak i prihvat motorista u kampu na Tromeđi gdje će oni koji dolaze iz udaljenijih mjesta moći podignuti šatore i smjestiti se, a u večernjim satima domaćini i organizatori im pripremaju srdačan doček i ugodna zabava uz DJ Čuku i grupu P.T.S.P.

U subotu, 14. svibnja, motoristi će se u 12 sati svojim motorima uputiti prema Brdu ukazanja gdje će zajedno obaviti pobožnost Križnog puta i moliti krunicu. Nakon povratka te ručka i druženja u kampu, motoristi će u 16 sati u svečanom mimohodu svojim motorima proći kroz Međugorje do župne crkve sv. Jakova gdje će  nazočiti večernjem molitvenom programu i svetoj misi na kojoj će se moliti za sve poginule motocikliste, a potom će se na prostranom parkiralištu iza župne crkve na svečan način obaviti tradicionalni blagoslov motorista i njihovih motora.

Nakon blagoslova bikeri će nastaviti put prema kampu na Tromeđi gdje će im domaćini upriličiti cjelovečernju zabavu uz veličanstveni koncert poznate rock grupe „Opća opasnost“ na koji je ulaz posjetiteljima besplatan. Kao i proteklih godina, tom će prigodom biti organizirana i humanitarna tombola.

U nedjelju, 15. svibnja, posljednjeg dana njihova hodočašća Kraljici mira, bikeri će Kažimo i to da je za ovogodišnje hodočašće motorista prvi put u kampu na Teromeđi postavljen i „zid smrti“ koji predstavlja veliku atrakciju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije