Donosimo recepte

Danas na dar uz Večernji list BiH - Brza kuharica

23.03.2022.
u 13:58

„Najvažnije što trebate znati o meni je da obožavam hranu i sve vezano za hranu. Volim smišljati zdrave cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice", kaže Maja Brekalo, naša poznata food blogerica. 

U našem prilogu Skuhaj brzo i fino, Maja donosi brojne recepte za slana i slatka jela iz njezinih hit kuharica Moja sretna hrana i Moji sretni kolači. 

Zavirite u naš prilog s receptom za ovu slasnu tjesteninu, a više recepata pronađite u posebnom prilogu u četvrtak 24. ožujka.

TJESTENINA S GLJIVAMA I MINI RAJČICAMA 

(Za 1 porciju) 

Sastojci: 

- 1 porcija pirovih rezanaca (oko 100g) 
- 1/2 šalice mini rajčica 
- 300 g malih šampinjona 
- 2 mlada luka 
- 1 žličica dimljene paprike 
- malo čilija, po ukusu 
- 1 žlica sojinog shoyu umaka 
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
- sol, papar 
–1/2 šalice bademovog ili sojinog vrhnja 

Priprema: 

Prepolovite mini rajčice, gljive također ako nisu sitne, narežite mladi luk na kolutiće te list peršina na jako sitno. Pirjajte gljive sa začinima i prstohvatom soli na maslinovom ulju pa dodajte mini rajčice, mladi luk, shoyu i još kratko propirjajte. Kad su gljive omekšale, dodajte vrhnje. Još kratko propirjajte, provjerite je li dovoljno slano, dodajte peršin i skuhane rezance te promiješajte. Moj je običaj dodati na kraju još malomaslinovog ulja za još bolji okus. 

Poslužite odmah. 

U prilogu Skuhaj brzo i fino donosimo i jednostavne recepte Brune Vučak iz Tvornice zdrave hrane. Isprobajte najbolje slane muffine Irene Gavran s bloga Pregacha i mnoge druge. 

Pronađite na svim kioscima u četvrtak 24. ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije