Susret Marinčić sa von der Leyen: Europska komisija ostaje uz BiH

26.01.2023.
u 12:37

 Otpravnica poslova a.i. Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji Valentina Marinčić susrela se 25. siječnja u Briselu s predsjednicom Europske komisije (EK) Ursulom von der Leyen tijekom Novogodišnjeg prijama za šefove misija akreditiranih pri EU koji je predsjednica EK priredila nakon trogodišnje pauze. 

Tom prigodom Marinčić je zahvalila na potpori predsjednice i Europske komisije na dodjeli kandidatskog statusa BiH.  

Informirala je predsjednicu Europske komisije kako je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH ranije istog dana potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, te izrazila puno povjerenje da će nove vlasti BiH ubrzano i čvrsto krenuti reformskim putem.  

Predsjednica von der Leyen kazala je kako Europska komisija ostaje uz Bosnu i Hercegovinu. 

Podsjetila je na jedinstvo i snagu koju je Europska unija pokazala, u vrijeme pandemije COVID-19, a potom i u okolnostima ruske agresije na Ukrajinu.  
 
Naglasila je da su svojim dubokim zajedništvom, države članice EU uspjele prevladati značajnu energetsku ovisnost o Rusiji, i pri tome pružiti pomoć ukrajinskom narodu u obrani njihove države, priopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije