Sanja Bijakšić prof. dr. sc.

Suradnja sveučilišta Mostar - Rim - Zagreb donosi veću mobilnost i međunarodne diplome

05.07.2018.
u 10:00

Koje su mogućnosti jačanja Sveučilišta u Mostaru, što za SUM znači nedavno potpisani memorandum o razumijevanju s Papinskim sveučilištem “Antonianum”, koliko je on važan za SUM te koje su mogućnosti njime definirane - samo su neke od tema o kojima u intervjuu govori prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić.

Uz integraciju, što je potrebno za jačanje SUM-a i stvaranje njegove pozicije u okruženju?

- Okončanje procesa integracije nije dovoljno. Nužna je reforma nastavnih planova i programa koja se provodi na većini ustrojbenih jedinica. Kreiraju se novi studijski programi i moduli prema potrebama suvremenog tržišta rada.

Aktivno se radi na prepoznatljivosti Sveučilišta u međunarodnom akademskom prostoru. Veća internacionalizacija Sveučilišta, otvaranje studija na stranom jeziku, otvaranje interdisciplinarnih studija na svim ciklusima samo su neke od predstojećih aktivnosti koje je nužno provesti ako se žele stvoriti preduvjeti za veću prepoznatljivost SUM-a kao suvremene, znanstveno-istraživačke institucije.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?