Livno

Suradnja s Antikorupcijskom mrežom u BiH

20.04.2017.
u 09:00

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu je upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji Vlade s Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT. Potpisivanjem Memoranduma formalizirana je suradnja strana potpisnica na realizaciji mjera iz Akcijskog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015. - 2019.).

Memorandum o suradnji

Memorandum su potpisali predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Dragan Slipac i direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić.

U izjavi za novinare premijer Dalić je istaknuo kako je Vlada Hercegbosanske županije dala sebi zadaću da će u sljedećem razdoblju na prostoru županije biti nulti stupanj tolerancije prema kriminalu i korupciji. 

- Današnjim sporazumom dali smo sebi obvezu, kao i svim ljudima koji žive na ovom prostoru, da ćemo se pokušati međusobno ujediniti protiv zla koje je prisutno u Bosne i Hercegovine i Hercegbosanskoj županiji, a to je kriminal i korupcija.

Nastojat ćemo biti što uspješniji u toj borbi iako znam da nismo u mogućnosti u potpunosti iskorijeniti korupciju i kriminal koji su sastavni dio svake zajednice i života, kazao je premijer Hercegbosanske županije Draško Dalić izrazivši nadu da će im sporazum biti dodatna snaga i pravac za buduće djelovanje.

Borba protiv korupcije

Hercegbosanska županija ovim je ispunila svoje strateške pa i zakonske obveze u smislu izrade Strategije formiranja tijela, a na koncu i potpisivanja Memoranduma kojim su definirane razmjene podataka provedbe Strategije, kazao je Dragan Slipac, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Izrazivši zadovoljstvo napretkom kojeg vidi u Hercegbosanskoj županiji, zamjenik ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Dragan Slipac je, među ostalim, kazao kako je, na žalost, korupcija postala način življenja u Bosni i Hercegovini, da je to zlo koje nas sve dodiruje i da se moramo sustavno boriti protiv te pošasti.

Direktor Mreže ACCOUNT, Eldin Karić ovom je prigodom naglasio kako je potpisivanje Memoranduma veliki pomak za Hercegbosansku županiju te da su to isto učinile još samo dvije županije u Federaciji Bosne i Hercegovine. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije