“POBUNILI SE POTIV JEDNOG, A ZaVRŠLI KOD DRUGOG DIKTATORA”

Šuko, Šator i Tadić-Jakovljević napustili DF

Komšić
28.03.2016.
u 16:01

Alija Šuko, Elmir Šator i Ana-Marija Tadić-Jakovljević uputili su otvoreno pismo kojim obavještavaju javnost da podnose ostavku na članstvo u Demokratskoj fronti. Primarijus dr. Alija Šuko bivši je član Predsjedništva Demokratske fronte i jedan od osnivača DF-a u Hercegovini, dr. Elmir Šator zastupnik je u Skupštini HNŽ i bivši član GO DF Mostar, a Ana-Marija Tadić-Jakovljević profesorica, također je zastupnica u Skupštini HNŽ i bivša povjerenica ŽO DF HNŽ

U pimu su napisali:

“Mi, dolje doljepotpisani osnivači – troje od četvero ključnih članova Demokratske fronte iz Hercegovine, želimo ovim putem obavijestiti javnost da podnosimo neopozivu ostavku na članstvo u Demokratskoj fronti te zahtijevamo da budemo brisani iz evidencije članstva DF-a. Također vas obavještavamo da ćemo od sada nastupati kao samostalni zastupnici u Skupštini HNŽ.

Prvi razlog za našu ostavku je evidentna suspenzija Statuta DF-a i procedura na kojoj se temelji stranka i njezin rad, te uvođenje samovlašća. Iako smo se nadali kako će unutar stranke doći do debate i konsekventnog shvaćanja o pogubnosti uvođenja vladavine jedne osobe, do toga nažalost, nikada nije došlo.

Dalje, Demokratska fronta je započela kao pobuna protiv jednog diktatora, da bi završila u rukama drugog, a mi nismo pristalice toga. DF je započeo kao pobuna protiv izdaje temeljnih vrijednosti građanske ideje, ali je završio u zagrljaju s nacionalistima, u nekim slučajevima s još gorim i mi odbijamo biti dio toga.

Treće, DF u stvarnosti više ne postoji kao politička stranka, nego je organizacija posvećena osobnoj komociji njezinog vodstva, pogotovo u HNŽ. Našu ideju ukrala je skupina uhljeba posvećena isključivo ostvarivanju koristi s grbače stotina i tisuća članova i simpatizera koji su u listopadu 2014. godine vjerovali da se bore za novi dio demokratske ideje jednakosti u Bosni i Hercegovini, prenosi hms.ba

U to ime, na kraju pozivamo sve čestite i poštene članove DF-a da prestanu biti dio skupine oportunista koji su se sakrili iza vrijednosti i principa stranke koju su pretvorili u privatno poduzeće jedne družine. Želimo kao i od samog početka služiti dobrobiti građana u HNŽ-a”, napisali su Šuko, Šator i Tadić- Jakovljević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije