sud bih

Sud BiH uputio dopis Tužiteljstvu zbog prijetnji smrću sucima

31.08.2018.
u 16:31

Sud Bosne i Hercegovine uputio je danas dopis Tužiteljstvu BiH zbog prijetnji smrću koje su u srpnju i kolovozu upućene predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i drugim sucima i rukovoditeljima pravosudnih institucija na državnoj razini. 

U dopisu je izražena zabrinutost zbog činjenice da ovo kazneno djelo još uvijek nije rasvijetljeno, iako je od njegovoga počinjenja prošlo više od mjesec dana.

U prioćenju Suda BiH naglašava se da je ovim kaznenim djelom ugrožena ne samo osobna sigurnost nositelja pravosudnih funkcija kao pojedinaca, nego i ukupna sigurnosna situacija koja se reflektira na kompletno pravosuđe.

U tom smislu, u dopisu se navodi da je neophodno okolnosti predmetnoga slučaja konačno rasvijetliti kako bi se otkrio i sankcionirao počinitelj tog kaznenog djela i da bi se ponovno uspostavilo sigurno i stabilno okruženje za neometano funkcioniranje pravosuđa.

Od Tužiteljstva BiH je zatraženo da Sudu dostavi informaciju u kojoj fazi istrage je predmet koji je u Tužiteljstvu otvoren povodom inkriminiranoga događaja, rečeno je u prioćenju Suda BiH.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije