prihvaćena žalba Tužiteljstva

Sud BiH ponovno će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenje Mamića

Ivo Cagalj/PIXSELL
23.06.2018.
u 12:54

Sud Bosne i Hercegovine ponovno će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića jer je prihvaćena žalba Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na prvostupanjsku odluku kojom je taj zahtjev odbijen prošlog tjedna.

O Mamićevu eventualnom izručenju Hrvatskoj odlučivat će izvanraspravno vijeće Suda BiH nakon što je kao utemeljena prihvaćena tužiteljska žalba zbog činjenice da je odluku u tom predmetu sama donijela sutkinja Tatjana Kosović, a ne sudsko vijeće, objavio je Dnevni avaz.

Nakon pravomoćne odluke Sud BiH o njoj će izvjestiti Ministarstvo pravosuđa s obzirom na činjenicu da konačnu odluku o tome hoće li Mamić biti izručen donosi ministar Josip Grubeša.

Županijski sud u Osijeku za Mamićem je raspisao međunarodnu tjeralicu pošto je pobjegao iz Hrvatske uoči izricanja prvostupanjske presude kojom je osuđen na šet i pol godina zatvora. 

Mamić je u međuvremenu ishodio bosanskohercegovačke dokumente i pozvao se na državljanstvo te zemlje kao zapreku izručenju što je Sud BiH i potvrdio 15. lipnja, dan pošto je po zahtjevu iz Hrvatske Mamić priveden i saslušan. 

Mamićev bh. odvjetnik Zdravko Rajić drži da ni novi postupak neće promijeniti prvobitnu odluku jer su činjenice nepromijenjene. "Mislim da, u biti, od toga nema ništa, jer je ovdje sve jasno", izjavio Rajić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?