Mladi iz BiH

Subvencije kao u RH mogu sanjati

31.01.2017.
u 09:00

U lipnju ove godine bit će raspisan natječaj za subvenciju stana ili kuće. Kupljeno će biti više od tisuću stanova i obiteljskih kuća. Riječ je o subvenciji stambenih kredita za osobe mlađe od 45 godina koje kupuju prvu nekretninu ili zamjensku nekretninu zbog povećanja obitelji. Sufinancirat će se 50 posto rata kredita u prve četiri godine. Koliko god dobro zvučao ovaj uvod, on je istinit, ali nije vezan za BiH nego susjednu Hrvatsku.

Njemačka zlatna oaza

Većina mladih u BiH živi s roditeljima, stoga i nije čudno što je posljednjih godina sve veće zanimanje za budućnošću u europskim zemljama, pretežno u Njemačkoj koja je zlatna oaza za brojne bosanskohercegovačke gastarbajtere. Što se u BiH subvencionira, teško je zaključiti jer se rijetko koja institucija hvali time, a i kad se nešto subvencionira, većinom to nekako prođe u tišini. Ranije se spominjalo kako se subvencionira energetska obnova kuća i kućanstava pa smo kontaktirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. - Postoji poseban sektor za energetiku, a većinom se financiraju javne zgrade...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije