Sud bih

Suđenje Naseru Oriću: I tužitelj i obrana dobili prijetnje smrću

03.09.2018.
u 18:49

Odvjetnica Lejla Čović kazala je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) da su u proteklih šest mjeseci ona i njezin klijent Naser Orić dobili više prijetnji od svjedoka Tužiteljstva BiH, koji je prijetio tužitelju Miroslavu Janjiću.

Čović je kazala da prijetnje smrću koje je dobio tužitelj Janjić dolaze od svjedoka Tužiteljstva BiH, a koji kontinuirano prijeti njoj i njezinom branjeniku Oriću.

“Prijetnje su došle od svjedoka od Tužiteljstva BiH. Taj isti svjedok prijeti Naseru Oriću kao optuženom i meni, kao njegovom branitelju. Te prijetnje se događaju u posljednjih pola godine stalno”, navela je Čović.

Tužitelj Janjić je za BIRN BiH potvrdio da je dobio prijetnje smrću prije tri tjedna iz inozemstva, od jednog od svjedoka koji je dao iskaz u predmetu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića.

“Dobio sam prijetnje smrću prije dvadesetak dana u pisanom obliku. Prijetnje smrću su meni i članovima moje obitelji. Prijetnje su došle od jednog svjedoka koji je u prethodno dao iskaz u predmetu Naser Orić”, izjavio je Janjić.

U listopadu prošle godine Sud BiH je Orića, bivšeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine (ABiH) u Srebrenici, i Muhića, pripadnika ovih snaga, oslobodio optužbi da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Žalbeno vijeće ukinulo je oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću za zločine počinjene u okolici Srebrenice i naložilo održavanje obnovljenog postupka u lipnju ove godine.

U protekla dva mjeseca, više puta su upućivane prijetnje nositeljima pravosudnih funkcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?