turska

Student iz BiH nakon pet mjeseci pušten iz pritvora u Turskoj

o
15.12.2016.
u 12:41

Samed Nadarević, državljanin Bosne i Hercegovine, koji je uhićen nakon neuspjelog vojnog puča u Turskoj, pušten je danas iz pritvora u Silivri i danas bi trebao krenuti kući, potvrdio je Adi Durmić iz Konzulata BiH u Istanbulu.

Nadarevićevi roditelji jutros su obavješteni da bi njihov sin ubrzo trebao krenuti kući, piše Klix.ba.

Podsjećamo, student iz BiH Samed Nadarević je skoro pet meseci bio u pritvoru u Silivri u Turskoj, nakon što su ga vlasti ove države uhitile zajedno sa tisućama turskih državljana poslije pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji sredinom srpnja.

Nadarević, podrijetlom iz cazinskog naselja Pjanići, bio je student arhitekture na državnom sveučilištu u Istanbulu i stipendista države Turske.

Uhićen je 25. srpnja pod optužbom da je koristio stan koji je u vlasništvu organizacije Fethulaha Gulena, za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza pokušaja vojnog puča.

Njegovi roditelji svo vrijeme su tvrdili da je riječ o velikom nesporazumu te da Samed nema nikakve veze sa događajima od 15. srpnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?