KORISNO

Stručnjakinja za čišćenje upozorila: Ove prostorije u domu je potrebno usisavati nekoliko puta dnevno!

čišćenje
shutterstock
24.04.2023.
u 08:45

Stručnjakinja Alice Lynch rekla je da učestalost čišćenja ovisi o korištenju same prostorije

Neki ljudi usisavaju svoje domove svakodnevno, drugi radije to rade jednom tjedno ili čak jednom mjesečno. No, koliko često zapravo trebamo usisavati kuću - pogotovo ako imamo kućne ljubimce ili smo alergični na nešto? Stručnjakinja za čišćenje podijelila je svoje savjete, objašnjavajući pravila kada je riječ o održavanju podova u vašem domu čistima, piše Mirror. 

Stručnjakinja Alice Lynch rekla je da učestalost čišćenja ovisi o korištenju same prostorije. "Općenito, usisavanje jednom tjedno trebalo bi biti dovoljno", izjavila je. "Međutim, onima s alergijama moglo bi dobro doći češće usisavanje. Prometnija područja u kući, poput dnevnog boravka i kuhinje, najvjerojatnije će trebati čistiti redovitije, ponekad više puta dnevno, ovisno o aktivnosti i vremenu."

Ako imate mačke ili pse kod kuće, također ćete morati češće čistiti za njima. Alice je nastavila: "Ovisno o tome koliko se vaš ljubimac mitari ili godišnjem dobu, može biti potrebno svakodnevno usisavanje. Tijekom prijelaza iz zime u ljeto, vlasnici kućnih ljubimaca često se susreću s prekomjernom dlakom u kući, koja ako se brzo ne riješi može dospjeti na najčudnija mjesta kao što su pećnica, hrana, pa čak i ljudska usta! Redovito čistite kako biste zaustavili širenje dlaka po kući. Zavjese i sjenila imaju tendenciju biti posebno loši s mačjom dlakom i često je ona s unutarnje strane, stoga nije uvijek vidljiva. Ako se ne uklanja redovito, može se uvući u tkaninu i može ju biti vrlo teško ukloniti, stoga je svakako usisajte temeljito. Također ne zaboravite usisavati ispod namještaja i kreveta, kao i duž prozorskih dasaka, okvira vrata i kreveta, rubnih dasaka, sofa i madraca", rekla je. 

Stručnjakinja je zatim naglasila zašto je toliko važno često usisavati podijelivši svoj najvažniji savjet od svih. "Dobro održavan predmet općenito će trajati dulje i dulje će izgledati dobro ako se o njemu pravilno brinete, ovo se odnosi na tepihe, podove i presvlake. Čišćenje ili usisavanje manje redovito može učiniti da se vama to čini većim zadatkom i da oduzima puno vremena. Preporučujem usvajanje redovite rutine čišćenja kako biste uključili ona područja koja čistite rjeđe, kao što su tepisi, podovi i presvlake koje možete mijenjati prema svom rasporedu. Ono što je najvažnije, morate osigurati da imate prave alate s dovoljno jakim usisavačem", dodala je

No, upozorila je i na to da ipak treba paziti da se ne pretjera sa usisavanjem. "Prečesto usisavanje može prerano istrošiti tepihe pa preporučujem da pronađete pravu ravnotežu za svoje kućanstvo jer će svako trenje pridonijeti izravnavanju tepiha. Da biste to učinili lakšim, imajte pri ruci sredstva za čišćenje i koristite bežični usisavač koji se lako može nositi po kući zbog svoje funkcionalnosti i lakoće, a također je savršen za stepenice, sofe i sva ona mjesta do kojih je teže doći."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije