Bill Marler

Stručnjak za trovanje hranom otkrio što nikad ne bismo trebali jesti

Thinkstock
08.08.2017.
u 08:38

Stručnjak za trovanje hranom, Bill Marler, za Independent je otkrio koje bi namirnice trebalo izbaciti iz prehrane kako biste smanjili rizik od trovanja.

Marler je više od 20 godina svjedočio u tužbama zbog trovanja i klijentima pomogao da dobiju oko 600 milijuna dolara odštete, prenosi Radiosarajevo.ba. 

On tvrdi da su ove namirnice najopasnije:

1. Sirove kamenice - Zbog globalnog zatopljenja, povećava se broj mikroba koji završavaju u ovoj deliciji.

2. Oprano voće i povrće u trgovinama

3. Prokulice i sirove klice - Salmonella i Escherichia coli se često mogu naći na klicama.

4. Sirovo meso - Uvijek uzimajte pečenije meso, zbog mogućnosti salmonelle i Escherichije Coli.

5. Sirova jaja - Iako su šance od trovanja manje nego prije 20 godina, Marler kaže da one ipak postoje.

6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi - Preskakanje pasterizacije povećava rizik od kontaminacije bakterijama, virusima i parazitima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije