SAD šalje stručnjake

Stručnjaci za borbu protiv džihadista idu u 13 zemalja, među njima i BiH

BiH,uhitili vehabije
Foto: screenshot/youtube
14.11.2014.
u 12:35

Sjedinjene Američke Države jučer su objavile da će poslati sedamdesetak državnih odvjetnika u 14 zemalja Balkana, Bliskog istoka i sjeverne Afrike kako bi pomogli u "istrazi i privođenju pravdi stranih terorističkih boraca" iz Sirije.

Američki ministar pravosuđa na odlasku Eric Holder objavio je to na konferenciji za novinare, nakon radnog sastanka s europskim kolegama.

- Uz podršku Ureda za borbu s terorizmom pri State Departmentu, ministarstvo pravosuđa je imenovalo savezne državne odvjetnike i visoke savjetnike za zaštitu zakonitosti u ključnim područjima kako bi surađivali sa zemljama koje žele poboljšati svoju sposobnost provođenja istrage i privođenja stranih terorističkih boraca pravdi - rekao je Holder.

Ministar je kazao da će ti pravni stručnjaci osigurati "važnu pomoć našim saveznicima u sudskom progonu povratnika iz Sirije".

- Suradnja će se ostvarivati na polju 'razmjene informacija, istrage, sudskog progona i borbe s nasilnim ekstremizmom - rekao je.

Visoki dužnosnik ministarstva pravosuđa je dodao novinarima da će ti državni odvjetnici raditi u Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji te u neimenovanim zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka, "od Alžira i Maroka do zapada Afrike".

- Oni nisu ondje da bi uvodili američki pravni sistem - istaknuo je taj funkcioner, oni će provjeriti ima li zemlja "zakone sukladne UN-ovoj konvenciji o suzbijanju terorizma".

Komentara 2

BE
bendz
04:44 15.11.2014.

Kakvi crni strucnjaci. Sve goli obavjestajac i spijun do jednoga. Poklapaju Balkan svojim djelovanjem, to je to.Jebu narode na Balkanu uzduz i poprijeko.Zavrsnica u rasturanju i prethodnica zaposjedanju od strane vodja novog svjetskog poretka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije