Transparency International objavio

Stranke na izbornu kampanju dosad potrošile 9,6 milijuna KM, evo tko najviše

izborna kampanja
Foto: Damir Hajdarbasic/PIXSELL
1/3
29.09.2022.
u 13:22

Uvjerljivo najveće iznose potrošili su SNSD - 1,6 milijuna KM i SDA - 1,5 milijuna KM, zatim slijede PDP i SDP koji su na kampanju do sada potrošili po 600 tisuća KM - kaže Traljić.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) objavio jei rezultate monitoringa troškova izborne kampanje, koji pokazuju da su stranke u prva tri tjedna izborne kampanje potrošile oko 9,6 milijuna KM.

- Ovaj iznos potrošen je na bilborde, reklame u medijima, televizijama i tiskanim medijima, Facebook oglašavanje i predizborne skupove, a uvjerljivo najveće iznose potrošili su SNSD - 1,6 milijuna KM i SDA - 1,5 milijuna KM, zatim slijede PDP i SDP koji su na kampanju do sada potrošili po 600 tisuća KM - kaže Traljić.

Iz IT BiH ističu da ti iznosi nisu konačni, jer nisu uključeni troškovi oglašavanja i predizbornih skupova u posljednjem tjednu izborne kampanje, kao ni drugi oblici oglašavanja koje TI BiH nije pratio, ali da se već sada može reći da se radi o jednoj od najskupljih izbornih kampanja u BiH, jer po podacima SIP-a stranke nikada nisu prijavile veće iznose.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?