hrana gurmana

Stranci promoviraju 120 malih bh. biznisa, proizvođače domaće hrane i kozmetike

08.07.2020.
u 19:20

Sweden/USAID Farma II projekt pokrenuo je kampanju za informiranje javnosti pod nazivom “Hrana gurmana”. Tijekom sljedeća tri mjeseca kampanja će promovirati visokokvalitetne prehrambene proizvode iz cijele BiH, dok će prirodna kozmetika biti promovirana pod srodnim sloganom, piše Večernji list BiH.

Negativna razina poslovanja

Kriza prouzročena koronavirusom i višemjesečni prekid rada HoReCa sektora doveli su do velikog smanjenja prodaje i potrošnje delikatesnih i gurmanskih proizvoda koje proizvode mali biznisi. Male delikatesne trgovine također su zabilježile ozbiljan pad prometa. Prema redovitom ekonomskom izvješću Svjetske banke o zapadnom Balkanu iz proljeća 2020. godine, 72 posto mikropoduzeća i 66 posto malih poduzeća na Balkanu izjavilo je da je utjecaj krize bio izrazito negativan na njihovo poslovanje. Kampanja će, stoga, promovirati 120 malih biznisa, uključujući 100 poljoprivrednih proizvođača, deset delikatesnih trgovina i deset restorana koji koriste domaće bh. proizvode u svojoj kuhinji. Ovo će pomoći malim biznisima u BiH da se nose s posljedicama pandemije COVID-19 i prošire svoju bazu kupaca.

Pozornost potrošača

Nedavna anketa, koju je Valicon proveo tijekom pandemije, pokazala je da čak 85 posto potrošača u BiH smatra da treba kupovati domaće proizvode, 72 posto ih je navelo da već kupuje više domaćih proizvoda, dok je 50 posto izrazilo spremnost platiti više za domaći proizvod.

Kampanjom “Hrana gurmana” Sweden/USAID Farma II projekt želi skrenuti pozornost potrošača u Bosni i Hercegovini na neke od najboljih domaćih proizvođača i njihove proizvode. Cilj je povezati ljubitelje ukusne i zdrave hrane s najboljim proizvodima koje Bosna i Hercegovina može ponuditi te trgovinama i restoranima koji ih nude. Kampanja “Hrana gurmana” promovirat će se na društvenim mrežama i internetskoj stranici Sweden/USAID Farma II projekta www. farmabih.ba. Kampanja će donositi priče o kvalitetnim farmerskim proizvodima, njihovu okusu i idejama, mjestima i ljudima koji su doveli do njihova nastanka.

U sljedećih nekoliko dana Farma II projekt objavit će poziv u kojem će pozvati sve bh. proizvođače koji ispunjavaju uvjete da se pridruže kampanji. Poziv će biti objavljen na kanalima društvenih medija kampanje i internetskoj stranici Sweden/USAID Farma II projekta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?