JOB4U

Stotine mladih na Sajmu zapošljavanja

12.12.2017.
u 17:32

Nemamo dovoljno prilika – poručili su mladi koji su svoju priliku za zaposlenje, pronalazak prakse ili stipendije pokušali pronaći na Sajmu za zapošljavanje JOB4U, koji je danas održan na Internacionalnom sveučilištu u Sarajevu.

Sajmu su nazočile stotine mladih iz cijele Bosne i Hercegovine, a imali su priliku posjetiti više od 20 štandova na kojima su se predstavili poslodavci iz oblasti bankarstva, IT sektora, JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te predstavnici različitih organizacija i kompanija koje mladima nude praksu i stipendije.

Za sve posjetitelje organizirane su i interaktivne radionice i predavanje na kojima su mogli naučiti kako se predstaviti poslodavcu, saznati koja su to perspektivna zanimanja, kako napisati CV, pokrenuti vlastiti biznis, ali naučiti više o volontiranju i prednostima društvene angažiranosti.

- Mlade treba ohrabriti i podržati u namjeri da pokrenu vlastite biznise. Većina njih boji se poduzetništva, iako imaju sjajne ideje. Moramo ih podržati, jer to je jedan od odgovara na veliki broj nezaposlenih mladih u BiH – poručila je Najra Krvavac, predavačica i stručnjakinja u oblasti samozapošljavanja.

Na sajmu je predstavljena i online platforma JOB4U čiji je cilj pomoći u zapošljavanju studenata i mladih.

Riječ je o interaktivnoj platformi koja će povezivati mlade osobe koje su u potrazi za stipendijama, praksama i poslovima, te tvrtkama organizacije i institucije.

Korištenje platforme za sve mlade potpuno je besplatno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije