Generalni tajnik NATO-a

Stoltenberg: NATO podržava sve međunarodne napore za postizanje mira u Siriji

joč
07.04.2017.
u 13:15

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg priopćio je danas da NATO podržava sve međunarodne napore čiji je cilj postizanje mira i političkog rješenja u Siriji.

- Nakon prošlotjednih stravičnih napada kemijskim oružjem u Khan Shaykhunu u kojem je ubijeno na desetine ljudi, uključujući i veliki broj djece, SAD su pokrenule napad na zračnu bazu Shayrat u Siriji - kazao je Stoltenberg u priopćenju u povodu američkih napada na Siriju.

Stoltenberg je također rekao da sirijski režim snosi punu odgovornost za ovaj događaj, te da NATO dosljedno osuđuje stalnu upotrebu kemijskog oružja od strane Sirije kao grubu povredu međunarodnih normi i sporazuma.

- Bilo kakvo korištenje kemijskog oružja je neprihvatljivo, ne može proći bez odgovora i krivci moraju za to odgovarati. NATO smatra da je korištenje kemijskog oružja prijetnja za međunarodni mir i sigurnost. NATO podržava sve međunarodne napore čiji je cilj postizanje mira i političkog rješenja u Siriji - navodi se u priopćenju generalnog tajnika NATO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?