u naselju Vidovo Polje

Stolac dobiva modernu sportsku dvoranu vrijednu 6 milijuna KM

12.08.2022.
u 20:42

. Dvorana će imati dvije tribine s 1000 sjedećih mjesta

U Gradskoj upravi Stolac nedavno su ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u stolačkome naselju Vidovo Polje potpisali gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković i Adnan Krhan, direktor tvrtke GTR d.o.o.

Vrijednost radova koji su predmet navedenoga ugovora je 6,028.692,74 konvertibilne marke bez PDV-a, a izvođač radova izabran je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, naveli su iz Grada Stoca, piše Večernji list BiH. 

- Počinjemo s izgradnjom jednog novog objekta suvremenijeg izdanja na zadovoljstvo svih građana.

Gotova za dvije godine

Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo Polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 - 56,57 metara, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Stoca za ovu godinu. Prema predviđenom planu, dvorana bi trebala biti gotova za dvije godine - rekao je stolački gradonačelnik Bošković prilikom potpisivanja ugovora. To će, prije svega, biti jedan javni prostor koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje. Okosnicu rješenja čini trg koji je smješten u središnjem dijelu kvadranta koji se formira između postojećih stambenih zgrada, glavnih prometnica za pristup naselju, obiteljskih kuća u Vidovu Polju te postojećeg pomoćnog nogometnog terena HNK Stolac.

Dvorana će imati dvije tribine s 1000 sjedećih mjesta, punjenje tribina je odozgo prema dolje. Preko pristupnoga ulaznog stubišta, odnosno rampe za osobe s posebnim potrebama, dolazi se u vjetrobran, odnosno prostor predvorja. Tu će biti smješteni prostori recepcije, garderobe, Ured voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade.

Konstrukcija zgrade

Na zapadnoj strani, iza pulta za garderobu bit će smješteni toaleti - za žene, muškarce i osobe s posebnim potrebama. Iza toaleta dolazi se u upušteni prostor garderoba i sanitarnih čvorova za natjecatelje. Ulazak natjecatelja je preko čistog hodnika izravno u dvoranu. Za potrebe iznajmljivanja manjih skupina natjecatelja na južnoj strani zgrade projektiran je pomoćni ulaz, dimenzije terena su 48 x 25,5 metara, dok je najmanja svijetla visina dvorane 9 metara, navode također iz Grada Stoca. Rješenje konstrukcije zgrade predviđeno je kao skeletna monolitna konstrukcija koja se sastoji od masivnih AB stupova, na koje se oslanjaju primarni čelični nosači, na koje su postavljeni sekundarni nosači, odnosno krovni sendvič. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?