DOBRO JE ZNATI

Što troši najmanje struje; kuhalo, električni štednjak ili mikrovalna pećnica? Mogli biste se iznenaditi odgovorom!

kuhinja
Shutterstock
13.01.2023.
u 19:14

Jeste li se ikada zapitali koji kuhinjski aparat troši najviše električne energije?

Posljednjih godina bilježe se brojna poskupljenja većine životnih potrepština, pa je sasvim logično da svi na sve moguće načine pokušavamo uštedjeti. No, jeste li se ikada zapitali koliko struje troše vaši kuhinjski aparati?

Želite li zagrijati malo vode i pitate se na koji ćete način potrošiti najmanje energije?

Stručnjaci savjetuju električno kuhalo, jer troši manje struje od mikrovalne pećnice ili električnog štednjaka, piše USwitch.

Također, kuhala sadrže automatsko gašenje koje sprječava daljnje zagrijavanje nakon što voda proključa, te tako dodatno sprječavaju nepotrebnu potrošnju. Međutim, kuhalo je najbolja opcija za zagrijavanje vode, ali ne i drugih stvari.

Ukoliko pak želite ugrijati juhu onda je bolje koristiti mikrovalnu, i to ako je riječ o manjim količinama. Za litru ili više isplativije je zagrijati na električnom štednjaku.

Također, ukoliko imate kuhalo za jaja, njegovim korištenjem možete uštedjeti barem pola energije koju biste potrošili kuhanjem jaja na električnom štednjaku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?