Susjedi prijavili misterioznu smrt nadomak Ljubuškog

Što se dogodilo s dvojicom braće koja su pronađena mrtva, pokazat će obdukcija

28.04.2022.
u 21:33

Što se dogodilo s dvojicom braće čija su tijela jučer u jutarnjim satima pronađena u beživotnom stanju u obiteljskoj kući u Studencima, nadomak Ljubuškog, pokazat će obdukcija koju je po završetku očevida naložio dežurni tužitelj Tužiteljstva ​Zapadnohercegovačke županije, piše Večernji list BiH.

Vratili se iz Njemačke

- Županijski tužitelj je s ovlaštenim službenim osobama PU Ljubuški izvršio očevidne radnje te su tijela prevezena u Gradsku mrtvačnicu Bijeli brijeg u Mostaru radi provođenja obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti ovih osoba - potvrdili su jučer iz Tužiteljstva ZHŽ-a. Riječ je o muškarcima J. P. i I. P. u ranim pedesetim godinama koji su jedno vrijeme živjeli izvan Bosne i Hercegovine. U rodni kraj vratili su se prije nekoliko godina, međutim, prema tvrdnjama mještana, vodili su neobičan i poprilično zatvoren život. - O njima kruže razne priče. Rijetki su oni koji su ih viđali. Većinu vremena otkad su se iz Njemačke vratili u Bosnu i Hercegovinu živjeli su zatvoreni u kući. Gotovo ni s kim nisu komunicirali, niti je itko kod njih dolazio. Bili su nekako čudni - priča nam jedan od mještana Studenaca. Dodaje kako je njihov život posljednjih godina, jednako kao i smrt, obavijen misterijem. Obdukcija će pokazati i koliko je vremena prošlo od trenutka kada su braća preminula do kada su susjedi prijavili policiji kako ih ne viđaju. Također, istraga bi trebala dati odgovor na pitanje jesu li umrli u isto vrijeme, je li smrt nastupila prirodno ili nasilno... Naime, iako nisu ni s kim komunicirali, povremeno ih se moglo vidjeti oko kuće, međutim, već nekoliko dana susjedi nisu uočavali tragove života u kući koja se nalazi odmah uz magistralnu cestu koja vodi iz Ljubuškog prema Čapljini.

Jeziv prizor u kući

Svi prozori bili su zamračeni, vrata zaključana, nitko se nije čuo, što je susjedima postalo sumnjivo te su se obratili policiji. Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova ​Zapadnohercegovačke županije su po nalogu Tužiteljstva ZHŽ-a jučer ujutro nasilno ušli u kuću, gdje su zatekli poprilično jeziv prizor. Prema neslužbenim informacijama, tijela dvojice braće pronađena su u različitim prostorijama u obiteljskoj kući u kojoj su živjeli od kada su se vratili iz inozemstva. Budući da je kuća bila zaključana, teško je vjerovati da je u sve upletena neka treća osoba, međutim, više informacija bit će poznato u idućih nekoliko dana, kada se očekuju rezultati obdukcije odnosno istrage. Inače, prema tvrdnjama mještana, o preminuloj braći kruži priča kako su prije nekoliko godina sama pokopala majku, a da o tome nisu obavijestila ni svećenika ni bilo koga drugoga. Navodno su tijelo žene iznijeli iz kuće u kasnim noćnim satima te ga odnijeli na obližnje groblje gdje su ga i pokopali. Nitko od mještana nije ni znao da je nesretna žena preminula dok im svećenik, i sam zatečen tim događajem, jednom prilikom nije rekao što se dogodilo. I ta je smrt, kažu, obavijena velom tajni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?