pala s broda

Stjuardesa 10 sati provela u moru, a radnik kruzera iznio nove detalje o njezinom padu

20.08.2018.
u 17:00

Kruzer je trebao u Veneciju doći oko osam sati ujutro, no došao je tek poslijepodne zbog incidenta.

Britanku koja je 10 sati provela u moru nakon pada s kruzera srećom je pronašao brod Obalne straže na udaljenosti od oko 1300 metara od mjesta nesreće te 60 nautičkih milja od luke Vargarola iz koje je isplovio u potragu. Kako doznaje Daily Mail, riječ je o 46-godišnjoj stjuardesi Kay Longstaff koja je prije radila za Virgin Atlantic, a trenutačno radi na privatnim letovima.  

– Čuli smo da je bila sama u kabini, ali je putovala s obitelji i prijateljima. Oni su alarmirali posadu kad su primijetili da je nestala. Brod se okrenuo natrag oko dva sata ujutro do mjesta gdje je pala – rekao je jedan od putnika kruzera "Norveška zvijezda".

– Rekli su nam da je ostavila svoju torbicu, u kojoj je bila i putovnica, na palubi, a cijeli incident zabilježila je nadzorna kamera. Čini se da je tu večer pila – objasnio je putnik. 

No, Daniel Punch koji radi na kruzeru kaže kako 46-godišnjakinja nije pala već je sama skočila u more.

– Nije pala. Skočila je. Bila je na mom brodu. Razgovarao sam s njom cijelog tjedna. Cijeli tjedan se svađala sa svojim dečkom – napisao je on na Facebooku.

Kay Longstaff danas bi trebala biti puštena iz bolnice u kojoj je zadržana na promatranju.

Kruzer je trebao u Veneciju doći oko osam sati ujutro, no došao je tek poslijepodne zbog incidenta. Britanka je prevezena u bolnicu u Pulu, ali puštena je brzo nakon toga

– Oko osam sati ujutro kapetan nas je obavijestio da krećemo za Veneciju, a da će potragu za njom nastaviti hrvatska Obalna straža – rekla je jedna od putnica kruzera.

  Srećom, posada broda Hrvatske ratne mornarice na osnovi dobivenih podataka o stanju vjetra i mora u trenutku nesreće i preciznog izračuna o mogućoj poziciji nestale osobe u vrijeme dolaska broda na područje traganja, oko 9.40 sati uočila je osobu u moru te je brzom akcijom plivača spasioca u 9.45 sati žena spašena te ukrcana na brod Obalne straže RH.

Britanka je s kruzera pala u more u subotu oko ponoći. Snage Obalne straže RH – ophodni brod "Cavtat" i zrakoplov PC-9  u potragu su krenuli u svitanje oko 6.30 sati na zahtjev Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka. Posada broda Hrvatske ratne mornarice oko 9.40 sati uočila je osobu u moru. Žena je spašena i u 9.45 našla se na brodu Obalne straže RH.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije