EU4Business

Stižu bespovratna tri milijuna eura namijenjena za podršku izvorno orijentiranom sektoru u BiH

02.07.2019.
u 09:53

EU4Business projekt objavit će poziv za dostavljanje prijedloga projekata u području izvozno orijentiranih sektora u BiH.

Svrha tog poziva je da se poboljša konkurentnost izvozno orijentiranih sektora u BiH. Stoga je tri milijuna eura bespovratnih sredstava dostupno u okviru EU4Business projekta za izvozna partnerstva. Tim sredstvima podržat će se projekti kojima se potiču inovacije, suradnja, digitalizacija te poslovno okruženje, a krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici. Poziv će biti predstavljen danas na konferenciji za medije u Sarajevu.

EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za ovu svrhu namijenjeno je ukupno deset milijuna eura bespovratnih sredstava. Projekt je vrijedan 16,1 milijun eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). Projekt zajedno provode GIZ, ILO i UNDP od travnja 2018. do ožujka 2022. godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije