Izložba oldtimera

Stari automobili ljepotom plijenili pozornost Livnjaka i Duvnjaka

26.07.2017.
u 11:00

Svojedobno je Livno bilo grad s bogatom prijevozničkom tradicijom, utrkom motora i brojnim automobilima. Nastojeći oživiti tu tradiciju, ljubitelji automobilizma osnovali su klub te u suradnji sa Srednjom strukovnom školom upriličili prvu, a potom drugu te sada već 3. izložbu oldtimera i prerađenih automobila. Jedan od inicijatora “Car Eventa” i osnivača AK Livno Dražen Vrdoljak ističe kako im je cilj družiti se s ljudima koji imaju istu sklonost i ljubav prema automobilima, no, da na takvim susretima ima i razmjene iskustava, novih poznanstava, koja itekako dobro dođu te dodaje: - Međutim, nije svrha ovakvih izložbi samo u druženju i razmjeni iskustava. Vjerujemo kako mnogi imaju u garažama nešto slično. Nije to jeftino, nije jednostavno reparirati i dotjerati vozila u vozno stanje, ali vrijedi malo potaknuti ljude i, na kraju krajeva, da se ti automobili sačuvaju. Oni ipak imanju nekome emotivnu, nekome materijalnu vrijednost.

Stari automobili su se mogli razgledati na središnjem gradskom trgu, a privukli su i veliki broj posjetitelja. Jedna od posjetiteljica kazala nam je kako je lijepo to što se događa, sviđaju im se vozila, a najviše jedan crveni Mercedesov kabriolet. Druga dodaje kako je sve odlično te da bi takvih zbivanja trebalo biti više. Muškarci su bili manje razgovorljivi, a više posvećeni razgledanju, fotografiranju te je tek onako jedan od sugovornika dobacio kako je dobro to što se zbiva i: - Neka se vidi u prošlosti što je bilo i postojalo. Najstariji primjerci bili su Mercedesi iz 1956., jedan iz Splita, drugi iz Hercegovine. Završetkom programa u Livnu 50-ak uglancanih starina nastavilo je put prema Tomislavgradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije