pomoć bolesnima

Srce nadahnuto vjerom i puno ljubavi može danas činiti čuda

25.07.2016.
u 09:00

Oko nas žive siromašni, bolesni, napušteni, koji nemaju novca za lijekove i liječenje. Nemaju sredstava za dostojan život, a nisu zato ništa krivi. Mnoge udruge utemeljene su upravo kako bi pomogle ovakvim ljudima. Jedna od takvih udruga ja Humanitarna udrugu “Fra Didak Buntić” Čitluk. Ideju za njezino osnivanje i djelovanje dao je fra Miljenko Mika Stojić koji je ujedno i predsjednik spomenute udruge, piše Večernji list BiH.

Od ideje do realizacije

“Bog nas je stvorio da takvima pomažemo, da im budemo pri ruci, da preko nas osjete kako ima Boga, kako ima ljubavi, dobrote i topline. Vođeni tom logikom utemeljili smo Humanitarnu udrugu ‘Fra Didak Buntić’ još 2011. U početku smo željeli da Udruga dobro radi svoje zadaće, ali sa što manje opterećenja volonterima jer oni su redovito ljudi koji već negdje rade i ne mogu mnogo vremena odvojiti za rad u Udruzi. To u potpunosti razumijemo i još više cijenimo slobodno vrijeme koje volonteri posvećuju radu u našoj Udruzi. Ovo je prilika da im zahvalimo na njihovu trudu i darovanom vremenu. Hvala svim našim članovima, redovitim i podupirateljima, koji svojom članarinom i djelatnošću podupiru rad Udruge. Hvala i svim donatorima, koji su svojim nesebičnim doprinosima potpomagali rad Udruge od osnutka do danas. Nadamo se kako nas ni ubuduće neće zaboraviti i da će nas podržavati. Hvala svim župnim uredima i svim medijima koji nam pomažu da se glas o nama čuje i širi te da za nas čuju oni koji nam žele pomoći, podržati nas i uključiti se u rijeku dobra koja teče od Udruge prema potrebitima. Ponosni smo što smo i mi utemeljitelji ove Udruge dio te dobre rijeke koju je svojim likom i djelom nadahnuo i nadahnjuje naš veliki fra Didak Buntić”, rekao je fra Mika.

Kad čitamo životopis fra Didaka Buntića čini nam se kako čitamo bajke. Je li moguće da je ovaj čovjek toliko toga u tako malo vremena uradio, pokrenuo, ostvario? Pitamo se ima li danas takvih “čuda” od ljudi. Ove godine bit će proglašena svetom Majka Terezija, Albanka iz Skoplja, koja je postala poznata čineći nemoguće.

“Željeli smo biti blizu bolesnicima, pomoći i ma da lakše podnose svoje bolesničke dane, zato smo osnovali Udrugu i krenuli sa svojim djelovanjem u tom smjeru - prema bolesnicima.

Besplatna pomagala

Nabavili smo antidekubitalni madrac s pumpom Saphire (25 komada), invalidska kolica 8200B/45 (7 komada), toaletne stolice s posudom RP 760 (5 komada), nastavke za WC školjku ETTE 1-0 (3 komada), antidekubitalni jastuk (prsten) ST 305 (5 komada), hodalice bez kotačića SL 504 (5 komada), hodalice s kotačićima RP 735 (5 komada), štake podlaktične sive KOWSKY (4 para), štake podpazušne LY 637 M (4 para), krevete električne ECO 1 (25 komada) i madrace za krevet ECO II (25 komada), mehaničke podesive krevete za bolesnike (2 komada). Gotovo sva pomagala su na terenu po obiteljima kod bolesnika. Ako vam nešto od ovoga zatreba, slobodno nas nazovite”, rekao je fra Mika. Prema njegovu kazivanju, sva pomagala iznajmljuju se besplatno. A svi koji unajme ova pomagala, trebaju ih čuvati kako bi mogla poslužiti i drugim bolesnicima. “Preporučamo svim obiteljima da se barem po jedan član iz obitelji učlani u našu Udrugu. Tako ćemo moći još više pomagati. Sve obavijesti o Udruzi, članarini i njezinim djelatnostima možete potražiti na internetskoj stranici: www.didak.net ili na www.facebook.com/Humanitarna-udruga- Fra-Didak- Buntić-34282949923542. Obavijesti zatražite e-mailom: hu.fradidakbuntic@gmail.com ili na mobitel: 063 890 294 (tajnik Pero).•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?