tijekom najavljenog prosvjeda u subotu

Srbijanske sigurnosne službe imaju informacije o mogućim neredima u Banjaluci

Vučić
11.05.2016.
u 12:34

Premije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su sigurnosne službe Srbije došle do podataka o mogućim neredima u Banjaluci tijekom najavljenog prosvjeda u subotu te je uputio apel građanima i političkim akterima u Republici Srpskoj da sačuvaju mir i klone se bilo kakvih sukoba.

Bilo bi opasno da politički protesti u Banjaluci prerastu u nešto drugo, što mogu da izazovu grupe na koje državne strukture nemaju utjecaj, rekao je Vučić na izvanrednoj konferenciji za medije u Vladi Srbije, navodi Tanjug.

"Molim sve predstavnike političkog života u RS da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost RS-a, da dobro razumiju da bi bilo kakvim nemirima i fizičkim obračunima i sukobima u pitanje bio doveden opstanak RS, ali i Srbija bila dovedena u tešku situaciju", rekao je srbijanski premijer.

Vučić je kazao da je, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom, u utorak razgovarao s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Istaknuo je kako Srbija želi punu stabilnost BiH i RS, te izrazio zabrinutost Srbije zbog informacija do kojih su došli obavještajni krugovi o mogućim nemirima u Banjaluci.

"Zamolio sam ih samo da u subotu sve prođe u miru, da ne dođe ni do kakvih sukoba", poručio je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije