Vučić i Dodik

Srbija i RS trebaju svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim

Vučić i Dodik
09.09.2016.
u 15:59

Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regije, usuglasivši se da je mir najvažniji uvjet za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom s kojim je razgovarao o daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa, posebno istaknuvši izgradnju infrastrukturnih projekata koji povezuju Srbiju i RS, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje.

U skladu s tim, posebno je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i daljnje sudjelovanje u obilježavanju različitih datuma iz nacionalne povijesti srpskog naroda, priopćio je vladin Ured za suradnju s medijma, javlja Tanjug.

Vučić i Dodik razgovarali su i o temama značajnim za mir i stabilnost regije, usuglasivši se da je mir najvažniji uvjet za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom području.

Predsjednik Dodik još jednom je informirao premijera Vučića da će referendum u Republici Srpskoj u ovakvim uvjetima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promijeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak.

Premijer Vučić ponovio je službene stavove Srbije, iznijete prošlog tjedna na sastanku u Predsjedništvu Srbije, i izrazio nadu i uvjerenje da će Republika Srbija i Republika Srpska i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije