Imovina SFRJ

Srbija i BiH se ne mogu dogovoriti oko zgrade u Ankari

29.01.2015., Zagreb - Skolska zgrada ulici Gjure Prejca, u kojoj rade cetiri srednje skole, Prehranbeno - tehnoloska, Veterinarska, Poljoprivredna i XII gimnazija. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Tomislav Miletic/PIXSELL
13.10.2015.
u 06:15

Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije odgodilo je održavanje 17. sastanka Mješovitog odbora za podjelu diplomatsko-konzularne imovine SFRJ, koji je bio planiran za 14. i 15. listopada u Ohridu, rekao je ministar - savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje. "Razlog otkazivanja sastanka je potreba za dodatnim konzultacijama među državama nasljednicama bivše SFRJ da bi sastanak bio što učinkovitiji", objasnio je Regoje. Predstavnici zemalja nasljednica trebali bi otvoriti razgovore o podjeli 51 objekta koji se nalaze u Švicarskoj, Belgiji, Australiji, Bugarskoj, Cipru, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Švedskoj, Rusiji, Urugvaju, Etiopiji, Indiji, Indoneziji, Argentini, i dr. Prema riječima tajnika Ministarstva vanjskih poslova BiH Adija Hadžikapetanovića, BiH će od Srbije tražiti konačno rješavanje statusa zgrade koju trenutačno Srbija koristi za potrebe svog veleposlanstva u Ankari, a koja je još 2011. dodijeljena BiH. Inače, Srbija je ne želi ustupiti BiH jer je smatra dijelom svog povijesnog nasljeđa s obzirom da predstavlja repliku beogradskog Bijelog dvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?