MOSTAR:

Sportski ribolovci poribljavali Jablaničko i Grabovičko jezero

fDSG
12.04.2017.
u 07:22

Članovi Udruge sportskih ribolovaca “Glavatica”  su radili na poribljavanju Jablaničkog i Grabovičkog jezera, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Ukupna količina ribe i riblje mlađi koja je puštena tijekom dana je 31.000 komada, od čeka 25.000 ribe veličine od 20 do 25 cm i 6.000 komada ribe veličine od 8 do 15 cm.

Iz ove je Udruge kazano kako je JP EP sa Prirodno – matematičkim fakultetom sklopilo je ugovor te da se čeka dobijanje dozvole od ministarstava županijske i federalnih kako bi se moglo pristupiti terenskim radovima i istraživanjima kako bi se utvrdilo koliko je štete učinjeno tijekom zime kada je Jablaničko jezero koje je, zbog ispuštanja vode na brani i spuštanja vodostaja, pretrpilo ogromne štete.

Od 11. do 15. travnja ove godine na snazi je zabrana ribolova na svim vodama kojima upravlja Udruga sportskih ribolovaca “Glavatica”, a koje podrazumijevaju ribolovnu zonu u Jablanici i Grabovičkom jezeru. Zabrana ribolova prestaje 15. travnja u 6 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?