Poklanjamo majčino mlijeko

Splitski par oduševio internet neobičnim oglasom

mlijeko
08.11.2016.
u 08:30

Jedan splitski par privukao je pozornost javnosti oglasom o poklanjanju majčinog mlijeka koji su objavili na Facebooku.

"Poklanjamo majčino mlijeko. Vjerujem da će mnogima biti smiješno, ali neke mame nemaju mlijeka za dojiti svoju novorođenčad, dok druge imaju viška zbog kojeg imaju bolove. Mi izdvajamo višak te ga odmah zamrzavamo u sterliziranim bočicama. Zalihe nisu ogromne, ali kome treba voljni smo pomoći. Mama jede ultrazdravo i inače, a sada pogotovo. Nalazi krvi su joj toliko dobri da se patronažna sestra čudila (voće i povrće je lijek za sve). Ovo mlijeko je za bebe puno bolje nego zamjensko, umjetno, koje je još pritom i skupo. Ako trebate javite se slobodno", stoji u oglasu, prenosi index.hr.

"Mene čudi da je ta normalna gesta postala senzacija. To dovoljno govori o stanju u društvu - postalo je čudno čim je malo altruizma u pitanju. Napravili smo najnormalniju stvar i nije nam bio cilj privući toliku pozornost", ispričao nam je gospodin Tonko koji se sa suprugom Jelenom odlučio na ovaj nesebičan čin.

"Mi imamo malu bebu, a mlijeko praktički prolijevamo. Mnogo mama nema dovoljno mlijeka za svoje bebe, dok neke imaju i previše. To mlijeko nije idealno, bolje bi bilo da beba uzima mlijeko vlastite majke naravno, ali puno je bolje od zamjenskog", kaže nam.

"Nitko se još, nažalost, nije javio pa samo neke zalihe morali baciti, imamo još nešto malo, al jednostavno nema smisla da to skladištimo ako se nitko ne javlja", kaže Tonko koji bi volio da se zaista javi netko kome je takvo mlijeko potrebno. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije