iz Gorske službe spasavanja FBiH

Spasilac iz BiH u Turskoj: Dvije djevojčice spašene večeras iz ruševina u Hatayu

12.02.2023.
u 19:07

Djevojčice su jedan od više primjera čudesnog preživljavanja u nemogućim uvjetima, pod višeslojnim ruševinama, više dana nakon što je stihija pogodila njihov grad.

Dvije djevojčice spašene su večeras ispod ruševina na jednoj lokaciji u porušenom Hatayu u Turskoj i preuzele su ih medicinske ekipe.

Djevojčice izgledaju dehidrirano, ali jedan od spasilaca u Hatayu, Senad Kovačević iz Gorske službe spasavanja Federacije BiH, koji je Feni i javio o njihovom pronalasku, nada se da će one biti dobro. Ovaj hrabri čovjek raduje se spašavanju svakog ljudskog bića, što osjeti bilo tko ako barem i telefonom razgovara s njim u tim trenucima.

Djevojčice su jedan od više primjera čudesnog preživljavanja u nemogućim uvjetima, pod višeslojnim ruševinama, više dana nakon što je stihija pogodila njihov grad.

Kovačević demantira da u Hatayu ima sukoba u aktuelnoj katastrofičnoj situaciji jer, kaže, bio je u prilici da obiđe širi teren i uvjeri se da od navodnih sukoba nema ništa.

Timovi iz više zemalja ispoljavaju veliku složnost i zajedništvo u nastojanju da što više ljudskih života bude spašeno, rekao je, navodeći primjere zajedničkih trenutaka djelovanja i odmora bosanskohercegovačkog tima s kolegama iz Srbije i drugih zemalja.

Katastrofalni potres pogodio je rano ujutro široki pojas između južne Turske i sjeverozapadne Sirije, a tijekom istog dana uslijedio je još jedan gotovo iste jačine uzrokujući smrt i ozliheđivanje velikog broja ljudi te materijalne štete ogromnih razmjera.

Od glavnih udara proteklo je nekoliko dana, ali brojke o smrtno stradalima nažalost i dalje rastu.

Apokaliptične slike ljudskih patnji i do temelja srušenih višekatnica, kao da su bile kule od karata, obilaze svijet od ponedjeljka.

Hatay je jedna od turskih provincija najteže pogođenih ovom katastrofom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije