Spašeni migranti koji su upali u jamu na Plješevici

11.05.2020.
u 10:23

Pripadnici Gorske službe spašavanja Stanice Bihać su uspješno proveli akciju spašavanja migranata koji su, na području planine Plješevica, prilikom sakrivanja od pogranične policije, upali u jamu.

Naime, sinoć, 10. svibnja, u 20.20 sati GSS Stanica Bihać zaprimila je dojavu od policije da je nepoznati broj migranata na području planine Plješevica, prilikom sakrivanja od pogranične policije, upao u jamu. Odmah po zaprimljenom pozivu krenulo se sa organizacijom spašavanja, te je na lice mjesta izašlo 13 pripadnika GSS Stanice Bihać i uspješno provelo akciju spašavanja, priopćeno je iz GSS-a FBiH.

Radilo se o 12 migranata gdje je 11 njih upalo u jamu, prilikom sakrivanja od patrole DGS-a.

Nakon što su ih primjetili pripadnici DGS-a počeli su sa spašavanjem i uvidjevši da će biti potrebna stručno-specijalistička pomoć kao i specijalna oprema pozvali su GSS. Pripadnici Stanice Bihać su po dolasku na teren u jami na dubini od 12 metara pronašli pet unesrećenih sa lakšim i težim povredama, dok se u međuvremenu njih šest uspjelo izvući pomoću konopca kojeg je imala patrola DGS-a. Spasioci GSS-a su nakon zbrinjavanja svih pet povrijeđenih uz pomoć opreme uspjeli izvući iz jame na sigurno.

S obzirom na to da su svi imali povrede po tijelu te da se radilo o većem broju povređenih osoba na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć i tim Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koji su im dodatno sanirali povrede te ih prevezli na polikliniku na dalje postupanje, navodi se u saopćenju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?