Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

SNSD: Nismo u vlasti na razini BiH i nemoguće je da trasiramo put BiH ka NATO-u

15. kolovoza 2018. u 21:16 1 komentara 154 prikaza

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priopćio je da SzP, izvrtanjem teza o tome da "SNSD gura RS i BiH u NATO", samo pokušava prikriti "svoju servilnost prema sarajevskim i stranim nalogodavcima zbog kojih nisu smjeli sudjelovati u usvajanju dokumenta od strateškog značaja za RS, Rezoluciji o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS".

SNSD ističe kako ne vrši vlast na razini BiH i da nije moguće da trasira put BiH ka NATO-u, te podsjeća da je na njihovu inicijativu Narodna skupština RS i donijela Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS.

Iz te stranke navode da je činjenica da su kadrovi SNSD-a u prošlosti sudjelovali u donošenju određenih akata koji su se odnosili na suradnju BiH sa NATO, ali da "ono što Savez za promjene namjerno zaboravlja je to da su kadrovi SNSD-a samo postupali u skladu sa tada važećom Deklaracijom o strateškim opredjeljenjima RS u sustavu obrane BiH, usvojenoj u ožujku 2005. godine, koja je pružala punu podršku Partnerstvu za mir i pridruživanju NATO-u, a koja je usvojena za vrijeme vlasti stranaka Saveza za promjene".

Iz SNSD-a ističu da je današnje postupanje kadrova te stranke i predstavnika institucija Srpske, za razliku od predstavnika Saveza za promjene, u skladu sa nedavno usvojenom Rezolucijom o vojnoj neutralnosti.

- Dok god je u Srbiji na snazi odluka o vojnoj neutralnosti, RS će zajedno sa Srbijom biti na tom putu - navedeno je u priopćenju SNSD-a.

  • ZLIČKO:

    Laktašenko je put ka NATO-u trasirao prije 15 godina.