Crnadak:

SNSD bacio sjenu na današnje otvaranje dionice autoputa

 Igor Crnadak
11.09.2016.
u 16:45

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je danas novootvorena dionica autoputa Banja Luka-Doboj, od Prnjavora do Doboja, značajna zbog boljih komunikacija i povezivanja te zbog međunarodnog položaja RS-a i BiH.

- Svaki kilometar autoputa predstavlja direktnu poruku da postajemo atraktivniji i za nove investicije i za nove poslovne veze s zemljama regiona i šire - rekao je Crnadak koji je u Prnjavoru prisustvovao otvaranju dionice autoputa Banja Luka - Doboj.

Zato je, kaže, današnji događaj značajan i za narod RS i cijele BiH, ali i za regiju.

Posebno se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, jer je danas bio u Prnjavoru i doprinio svečanom otvaranju.

- Upravo novi kilometri puteva i autoputa najbolje povezuju i zemlje i narode - rekao je Crnadak.

Jedinu „sjenu“, kako je naveo, na ovaj događaj je bacio SNSD, koji je na svojoj internet stranici otvaranje današnje dionice autoputa najavio kao svoju stranačku predizbornu tribinu.

- To najviše govori o njima - dodao je.

Crnatkova poruka jeste da narod RS-a treba da bude ponosan na otvaranje današnje dionice autoputa, koji pripada tom narodu, a ne nijednoj političkoj stranci ili pojedincu.

Izgradnja ove prve dionice autoputa je trajala četiri godine, a financirana je kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 185 milijuna eura.

Izvođač radova je konzorcijumom firmi “Integral inženjering” Laktaši i “Granit” Skoplje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?