MRAČNE DUBINE MORA

Snimali olupinu tankera, a ulovili trenutak kad morski pas postaje plijen

15.12.2020.
u 12:11

Morski psi su za mnoge životinja iz najgorih noćnih mora koje ne mogu pasti kao plijen nekog drugoj životinji, međutim istina je i više nego drugačija. Video iz američke Nacionalne agencija za istraživanje oceana i atmosfere pokazala je trenutak kad je morski pas postao plijen. 

Naime, podvodne kamere agencije snimale su olupinu naftnog tankera SS Bloody Marsh koju je tijekom rata potopila njemačka podmornica na dubini od 450 metara, otprilike 130 kilometara od obale Južne Karoline. Ono što nisu očekivali je prizor nekoliko morskih pasa kako jedu dijelove tijela sabljarke.  Međutim, tad se pojavilo primjerak kirnje. Riječ je o vrsti koja može narasti i do 2,5 metara dužine. Podvodne kamere ulovile su trenutak kad je kirnja krenula u lov na morskog psa i počela ga jesti. Iz njezinih usta virio je samo rep morskog psa.  - Ne možeš planirati vidjeti ovako nešto, pogotovo ne u oceanu.

To je jednostavno sreća. Ako provedeš dovoljno vremena pod vodom i bivaš spreman za nespremno, tad možeš naletjeti na nešto što će se vrtiti utvojoj glavi - kazao je morski biolog Peter Auster, prenosi Express. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije