kaos na putevima

Snijeg prekrio ceste u BiH: Vozači kamiona u velikim problemima

Foto: Facebook
1/2
25.01.2021.
u 20:07

Novi snježni nanosi prekrili su većinu putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Najteže je na putnim pravcima kod Livna, Kupresa, Teslića...

Snijeg pravi probleme i na Bradini, a zastoj je i na Nišićima. U najvećim problemima su vozačli kamiona, piše Avaz. 

Foto: Facebook/TS Auris

Jedna kamion je tako okrenuo se na cesti u mjestu Strupari kod Kladnja.

Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Konjic - Tarčin, Cazin – Skokovi - Velika Kladuša, Ripač - Gorjevac i Ključ - Bosanski Petrovac, priopćeno je iz BIHMAK-a.

- Otežano zbog snijega prometuje se i na ostalim dionicama u višim predjelima, a posebno izdvajamo dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje puše jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na ostalim putevima u BiH prometuje se po pretežito mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura skreće se pažnja na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače se savjetuje da voze maksimalno oprezno, navode iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?